Retourneren

Wil je je bestelde product terugsturen, ruilen of is je artikel defect? Geen probleem, op deze pagina vind je alle informatie over retouren. Artikel terugsturen? In het kort: zo gaan we ermee om:

14 dagen bedenktermijn - Na ontvangst van je bestelling heb je 14 dagen de tijd om het artikel uit te pakken en te bekijken. In deze periode kun je beslissen of je het product wil houden. Wil je het terugsturen dan mag je het echter niet in gebruik nemen of monteren. Lees hieronder hoe je kunt retourneren.

Terugsturen - Als je het artikel wil terugsturen, meld dit dan binnen 14 dagen na ontvangst aan ons. Je hebt vervolgens met 14 dagen ruim de tijd om te zorgen dat het artikel bij ons wordt afgeleverd. Let op: de kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening. Zorg ook voor een goede beschermende verpakking! Lees hieronder hoe je kunt  retourneren.

Geld terug - Wil je je geld terug? Binnen 5 werkdagen na ontvangst van de retourzending storten we het aankoopbedrag naar je terug (via hetzelfde betaalmiddel).

Ruilen? - Zodra we het artikel hebben ontvangen gaan we direct over tot terugbetaling, je kan vervolgens gewoon een nieuwe bestelling plaatsen.

Retourneren

Na ontvangst van je bestelling heb je 14 dagen de tijd om het artikel uit te pakken en te bekijken. In deze periode kun je beslissen of je het product wil houden. Wil je het product terugsturen? Geen probleem, je dient hiervoor wel aan de volgende punten te voldoen:

1) Het product is compleet, in absolute nieuwstaat zonder beschadigingen, niet gemonteerd, niet gebruikt en voor zover mogelijk in de originele beschermende verpakking.
2) Zorg ervoor dat het artikel goed verpakt is. Het terugsturen is op uw eigen risico, dus zorg voor een goede verpakking.
3) Meld uw retour aan ons, dit kan telefonisch via (0499 - 578291) of gebruik ons email-formulier.
4) Stuur vervolgens het artikel binnen 14 dagen na melding naar ons terug. Let op: de kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening.
5) Binnen 5 werkdagen na ontvangst van de retourzending, storten we het aankoopbedrag terug (via hetzelfde betaalmiddel).

Belangrijk:
- De kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening.
- Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Ecomspecials niet aansprakelijk kan worden gehouden voor het beschadigen of zoekraken van uw artikelen tijdens de retourzending.
- Is het artikel bij retour incompleet, beschadigd of bevat het gebruikssporen. Dan krijgt u mogelijk een redelijke deelvergoeding en niet het complete aankoopbedrag terug.
- Voor kosten gemaakt door derden (waaronder bijvoorbeeld monteurs, installateurs) geven we geen geld terug.

Een kapot/defect artikel terugsturen

Is uw artikel kapot, of is deze beschadigd aangekomen? Geen probleem, dit lossen we als volgt op:
1) Neem contact met ons op via email of telefonisch. Houd uw factuur- of ordernummer bij de hand!
2) Wanneer u wordt gevraagd het artikel terug te sturen, zorg dan voor een goede verpakking.
3) U ontvangt uiterlijk binnen 5 werkdagen van ons een reactie.

Een beschadigd of incompleet artikel retourneren

Is uw artikel kapot, of is deze beschadigd aangekomen? Geen probleem, dit lossen we als volgt op:
1) Neem contact met ons op via email of telefonisch. Houd uw factuur- of ordernummer bij de hand!
2) Wanneer u wordt gevraagd het artikel terug te sturen, zorg dan voor een goede verpakking.
3) U ontvangt uiterlijk binnen 5 werkdagen van ons een reactie.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Na ontvangst van uw retourzending doen wij ons best om binnen 5 werkdagen het aankoopbedrag aan u terug te storten (dat lukt bijna altijd). We gebruiken, voor zover mogelijk, hetzelfde betaalmiddel om het aankoopbedrag te retourneren.